Aktiviteter

Gemenskap

Vår samvaro kan vara så enkel som att vi bestämmer en tid då vi tar ett fika tillsammans eller äter kvällsmat ihop. Många av våra volontärer har stor livserfarenhet, kommer från samhällets alla skikt och inte sällan håller någon av dom ett föredrag från just sitt specialistområde och delar med sig av sina erfarenheter efter en ofta lång yrkeskarriär.

Ibland får vi besök av kyrkliga ledare som är intresserade eller involverade i vår verksamhet och då kan det bli så att de förättar en andakt tillsammans med oss.

Mötesresor

Med jämna mellanrum besöker vi kyrkor i någon av de tre regioner där vi är verksamma. Det kan vara såväl Svenska Kyrkan som olika frikyrkliga församlingar och ofta har vi ett samarbete och goda personliga kontakter inom dessa kyrkor och församlingar.

En del av oss i gemenskapen är uttalat kristna, andra inte, men vi delar värderingar och visar respekt för varandras olikheter. Det är en av de viktigaste grundstenarna i vår gemenskap.

Utflykter

Våra utflykter utformas lite olika ut beroende på årstid och vilka önskemål som framförts.

Sommartid kan det bli en båttur med någon av skärgårdsbåtarna om vi möts i Stockholmstrakten, men även i våra andra regioner är det uppskattat att komma ut i naturen och kanske grilla på en rastplats, sätta sig vid bryggan med några kamrater och meta eller bara ta en skogspromenad med termos och mackor.

Under sommaren har vi en veckas läger i Mälardalen på Drakuddens konferens och kursgård. Dit kommer det hela familjer och deltagarantalet brukar vara 100-200 personer varje dag.

Vintertid med lite bistrare klimat tenderar det att bli mer av inomhusaktiviteter och vi träffas regelbundet under de större helgerna, firar jul och påsk tillsammans men även nyår brukar vi hitta på något att göra.

Uppsökande verksamhet

Vi har alla kamrater som antingen aldrig kommit in i vår gemenskap eller som i något fall på grund av diverse omständigheter lämnat oss.

Det kan innebära en stor ansträngning att självmant söka sig tillbaka och därför har vi utvecklat en stöttande funktion. Vi kontaktar de som kan ha hamnat i en livskris och för tillfället befinner sig i en jobbig livssituation de gånger vi anar att just den personen behöver någon. Många av oss vet hur en sådan situation kan upplevas och vi vill finnas tillhands då det kan behövas någon man känner och som är beredd att ställa sin tid till förfogande.